مقالات آموزشی

دریل و انواع آن

دریل، این ابزار کار راه انداز خانگی و پرکاربرد صنعتی، در ساده‌ترین شکل، ابزاری است که با استفاده از مکانیزم چرخش مته برای ایجاد سوراخ روی انواع سطوح استفاده می شود. این یک تعریف گسترده است و شامل همه چیز از مته های دندانپزشکی گرفته تا دستگاه های حفر تونل می شود. ما در اینجا روی دریل هایی که معمولاً در ساخت و ساز و در خانه استفاده می شوند، تمرکز می کنیم. اگر می خواهید بدانید که دریل چیست، چه انواعی دارد و چگونه بهترین دریل خانگی و صنعتی را خریداری کنید، با ما همراه باشید.

دریل چیست؟

دریل (Drill) که در تلفظ عام دلر عنوان می شود، یکی از پرکاربرد ترین ابزارهای صنعتی است و برای ایجاد سوراخ و حفره بر روی سطوح جامد استفاده می شود. علاوه بر آن، برخی از مدل های دریل قابلیت باز و بسته کردن پیچ را نیز دارند. به این دلیل است که دریل را می توان یکی از ابزار های برقی و شارژی مورد نیاز در هر خانه و جعبه ابزاری دانست.

هنگامی که نیاز به ایجاد سوراخ در دیوار یا تخته دارید، چند گزینه دارید. یکی از گزینه ها این است که یک چکش و یک میخ بردارید و شروع به کوبیدن میخ کنید. البته با این روش نمی توانید خیلی پیش بروید. به احتمال زیاد بعد از چندین ضربه انگشت شست خود را هدف قرار میدهید! گزینه بعدی انتخاب ابزار مناسب است. در این مورد، ابزار مناسب یک دریل است. احتمالا شگفت زده خواهید شد از اینکه چگونه می توانید سوراخ هایی با اندازه های مختلف برای آویزان کردن تصاویر یا تعمیر مبلمان ایجاد کنید، در حالی که خبر از درد انگشت شست نیست.
انواع دریل از نظر منبع تغذیه به دو دسته دریل شارژی و دریل برقی تقسیم می شوند و از نظر نوع کارکرد و کاربرد آن ها به دو دسته دریل خانگی و صنعتی تقسیم می شوند.

دریل شارژی:

دریل شارژی نوع رایجی از دریل ها است که به وسیله باتری، نیروی گردش موتور را تامین می کند. بزرگ‌ترین امتیاز دریل های شارژی این است که به کابل و جریان برق احتیاج ندارد و شما می توانید بدون دغدغه ی یافتن پریز برق، در انواع محیط های کاری، از آن ها استفاده کنید. دریل شارژی محبوب ترین نوع دریل برای استفاده در خانه هستند. آنها با یک باتری قابل شارژ کار می کنند که در قسمت پایین دسته دریل قرار می گیرد که به ابزار اجازه می دهد به خوبی در دست متعادل بماند.
ولتاژ این دستگاه ها بین 6 تا 24 ولت است و بین ولتاژ و قدرت تولید شده توسط دریل رابطه مستقیمی وجود دارد. دو نوع باتری برای دریل های شارژی وجود دارد: لیتیوم یونی و نیکل کادیوم. باطری های لیتیوم یونی کارکرد بهتری نسبت به نیکل کادمیومی دارند. پرکاربرد ترین دریلهای شارژی، نوع پیچ گوشتی آن ها است که برای باز و بسته کردن انواع پیچ و همچنین ایجاد حفره های نه چندان بزرگ به کار می رود.

دریل شارژی نوع رایجی از دریل ها است که به وسیله باتری، نیروی گردش موتور را تامین می کند

دریل برقی:

دریل هایی که برای تامین نیروی گردش موتور نیاز به برق شهری دارند، دریل های برقی هستند. این دریل ها در انواع گوناگون، با قابلیت های مختلف و برای انواع کارهای خانگی و صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند. موضوع مهمی که در مورد دریل های برقی حتما باید به خاطر داشته باشید، توجه به توان دستگاه و سرعت چرخش مته است. هرچه این میزان بیشتر باشد، دستگاه قابلیت کارهای بزرگ تری را دارد و به این ترتیب، برای کارگاه های بزرگ و انواع کارهای صنعتی، دریل برقی کارایی بیشتری نسبت به دریل شارژی دارد.

دریل هایی که برای تامین نیروی گردش موتور نیاز به برق شهری دارند، دریل های برقی هستند.

دریل ساده:

این نوع دریل ها برای ایجاد حفره روی سطوح چوبی و فلزی کاربرد دارند. دریل ساده حالت دورانی داشته، اما سیستم چکشی ندارد و برای کارهای خانگی مناسب است. سه نظام دریل های ساده قابلیت استفاده از مته های 1.5 تا 10میلیمتر و قابلیت چپ گرد و راست گرد را دارند. این دریل ها معمولا در سایزهای کوچک‌تر، با وزن سبک‌تر و توان کمتری ساخته شده و از آنها برای انجام کارهای سبک خانگی یا کار در کارگاه های کوچک‌تر مورد استفاده قرار می گیرند.

دریل ساده حالت دورانی داشته، اما سیستم چکشی ندارد و برای کارهای خانگی مناسب است.

دریل چکشی:

دریل های چکشی، همزمان با چرخه مته، ضرباتی را به صورت مداوم وارد می کنند. این دریل ها به کمک ضربات مداوم در هنگام سوراخ کاری که به صورت سریع و کوتاه وارد می شود، سوراخ کردن سطوحی مانند بتن، سنگ و بلوک‌های ضخیم فلزی را آسان تر و با کیفیت بهتری انجام می دهند. در برخی از دریل های چکشی می توان تعداد ضربات مته را تنظیم کرد. به همین دلیل قبل از خرید باید تعداد و قدرت ضربه ها را بررسی کنید. این نوع دریل ها در دو نوع شارژی و برقی در بازار وجود دارد.

دریل های چکشی، همزمان با چرخه مته، ضرباتی را به صورت مداوم وارد می کنند.

دریل بتن کن:

این نوع از دریل ها همانطور که از نامشان پیداست، از دو جزء دریل و بتن کن تشکیل شده است. نیروی محرکه این نوع دریل ها به واسطه یک پیستون و رینگ ایجاد می شود و این موضوع دلیل قدرت بالای دریل های بتن کن است که برای ایجاد حفره در سطوح بسیار بزرگ و سخت از جمله دیوار بتنی، سقف و کف به کار گرفته می شود. این دریل ها با توجه به نوع مته، به دو دسته 4 شیار و 5 شیار تقسیم می شود. بتن کن ها در هنگام کار قابلیت تنظیم به سه مدل چکشی، دورانی و دورانی- چکشی را دارند. در خرید دریل های بتن کن به دلیل اینکه سطوح سخت باید تخریب شود، توجه به توان و انرژی ضربه ای که وارد می شود، اهمیت دارد. دریل بتن کن نیز در دو نوع برقی و شارژی وجود دارد.

دریل ستونی:

این نوع دریل ها برای کارهای خانگی کاربردی نداشته و برای فعالیت های صنعتی مناسب است. از این دستگاه برای ایجاد سوراخ های عمودی بر روی سطوح مختلف مانند فلز، سنگ و … استفاده می شود. این دریل با دقت بالایی که دارد، سطوح سخت را مثل آب خوردن سوراخ می کند. مزیت دریل ستونی تسلط و دقت بالا در هنگام کار است. مهم ترین ویژگی این نوع دریل این است که بر روی میز نصب شده و قابلیت جابجایی ندارد. ارتفاع آن ها قابلیت تنظیم دارد. دریل ستونی در دو نوع زمینی و رومیزی در بازار وجود دارد.

دریل پیچ گوشتی:

دریل پیچ گوشتی از انواع پرکاربرد دریل ها است که نه تنها برای مصارف خانگی، بلکه برای کارگاه ها نیز بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. مزیت بسیار قابل توجه دریل های پیچ گوشتی این است که شما می توانید تعداد زیادی پیچ را در زمانی کوتاه و در انواع سطوح باز و بسته کنید. دریل های پیچ گوشتی در انواع برقی، شارژی و همچنین در مدل چکشی نیز وجود دارند. این دریل ها قابلیت تنظیم سرعت و گشتاور، قابلیت چرخش ساعتگرد و پادساعتگرد را دارند.

دریل همزن:

دریل همزن برای مخلوط کردن انواع مواد غلیظ و رقیق مورد استفاده قرار می گیرند. پره هایی که برای مخلوط کردن مواد مختلف مورد استفاده قرار می گیرند، انواع مختلفی دارد. شما با استفاده از قدرت موتور این دستگاه، انواع مواد را در زمان کوتاه تر و به طور یکدست، می توانید مخلوط کنید. این دستگاه ها قابلیت انتخاب نوع دستگیره، تنظیم سرعت و تغییر جهت چرخش را دارد.

اجزای تشکیل دهنده دریل:

مهم ترین اجزاء دریل را می توان سه نظام، مته، منبع تغذیه، موتور، دیمر و کلید چپگرد راستگرد معرفی کرد. کارکرد هرکدام به شرح زیر است:

سه نظام: سه نظام قطعه ای رابط بین دریل و مته است، به طوری که مته بر روی آن بسته می شود. سه نظام به دو نوع آچارخور و اتوماتیک و در سه جنس بدنه فلزی، نیمه فلزی و پلاستیکی موجود است. سه نظام اتوماتیک بوسیله دست و سه نظام آچارخور بوسیله آچار مخصوص باز و بسته می شود.
مته: ابزاری است که با قرار گرفتن بر روی سه نظام قابلیت ایجاد حفره بر روی سطوحی مانند چوب، سنگ و … را فراهم می کند. مته انواع مختلفی دارد که هر کدام برای نوع خاصی از سطوح باید مورد استفاده قرار گیرد.
منبع تغذیه: دریل ها از نظر منبع تغذیه به دو دسته برقی و شارژی تقسیم می شوند. نوع برقی دارای قدرت بیشتر و بدون محدودیت استفاده است و در مقابل مهم ترین مزیت دریل شارژی قابلیت استفاده بدون استفاده از برق می باشد.
موتور: موتور دریل با توجه به نوع کاربرد آن قدرت متفاوتی دارد و قلب تپنده دریل محسوب می شود.
دیمر یا کنترلگر سرعت: دیمر قابلیت کنترل سرعت بوسیله کاربر را فراهم می کند.
کلید چپگرد و راستگرد: کلید چپ گرد و راست گرد، برای تعیین جهت چرخش مته تعبیه شده است و برای باز و بست کردن پیچ ها کاربرد دارد.

خرید انواع دریل شارژی و برقی:

خرید دریل کار چندان سختی نیست، اما با وجود تنوع تولید کننده ها، لازم است در مرحله اول نوع کاری که با این وسیله پر کاربرد می خواهید انجام دهید را در نظر داشته باشید. خرید دریل برقی و شارژی بستگی به نوع و محل کار شما دارد. انواع دریل برقی برای کارهای بزرگ‌تر و کارگاهی مناسب است، اما اگر تنها برای کارهای ساده و خانگی نیاز به خرید دریل دارید، می توانید دریل شارژی بخرید.

دریل خوب چی بخرم؟

نکته مهمی که قبل از خرید دریل باید به آن توجه کنید این است که نوع نیازتان برای خرید را مشخص کنید. اگر قصدتان انجام کارهای معمول روزمره است، یک دریل شارژی ارزان یا برقی برای انجام کارهای معمول کفایت می کند. فروشگاه اینترنتی آفرابزار مجموعه متنوعی از انواع دریل برقی و شارژی از برندهای مختلف را برای شما فراهم نموده و شما می توانید قبل از خرید اطلاعات کامل آن را مطالعه کرده و در صورت نیاز با کارشناسان این مجموعه در تماس باشید.

قیمت خرید انواع دریل برقی و شارژی:

قیمت دریل به مقدار زیادی به برند سازنده آن بستگی دارد. علاوه بر این دریل صنعتی به طور معمول از دریل خانگی گران‌تر است. لیست قیمت انواع دریل خانگی و صنعتی و همچنین دریل های شارژی و برقی را در این صفحه مشاهده کنید.

بهترین برندهای دریل:

همانطور که گفته شد قیمت دریل به کشور سازنده و برند آن بستگی دارد. برای مثال برند های متابو، ماکیتا، میلواکی از جمله شرکت های مطرح سازنده این ابزار هستند که محصولات بسیار باکیفیتی را به بازار ارائه می دهند و قیمت آن ها نیز از سایر برند های دریل بسیار بیشتر است. در مقابل دریل های ساخت چین مانند برند های توسن، رونیکس، استرانگ، و … با کیفیت قابل قبول و قیمت پایین تری در بازار ایران در دسترس شماست و اگر کارهای صنعتی سنگین انجام نمی دهید این محصولات برای شما انتخاب عالی است. با مشاهده انواع دریل و همچنین لیست قیمت دریل های موجود در سایت آفرابزار، می توانید متناسب با بودجه خود بهترین انتخاب را داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.